Προσοχή! Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Εταιρικό Προφίλ - Rim & Core

Η Rim & Core, θυγατρική εταιρεία της Y53, δραστηριοποιείται στον τομέα των καινοτόμων συστημάτων ασφαλείας.

Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και τα απαραίτητα προϊόντα υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ώστε να σχεδιάσει το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας για το σπίτι και την επιχείρησή σας.


Υπηρεσίες και σε custom επίπεδο

Η Rim & Core προσφέρει μία μεγάλη έκθεση με προϊόντα ασφαλείας. Φροντίζει για τον σχεδιασμό και την παραγωγή τους -παρέχοντας και custom υπηρεσίες- για την τοποθέτηση, το service ή την αντικατάσταση αυτών.

Σχετικά με τις customized υπηρεσίες, η συνεργασία της με εξειδικευμένους μηχανικούς και σχεδιαστές, της επιτρέπουν την ανάπτυξη συστημάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά, αναβαθμίζοντας σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας αλλά και αισθητικής της κάθε εφαρμογής. Οι εξατομικευμένοι αισθητήρες συναγερμού, τα συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου, οι επιπρόσθετες μπάρες ασφαλείας αλλά και η μεγάλη ποικιλία σχεδίων (CAD/CAM), αποχρώσεων και πρωτότυπων υλικών, είναι μερικά παραδείγματα της φιλοσοφίας της.

Διαθέτει ένα πλήρως ενημερωμένο online σύστημα παραγγελιών, εξατομικευμένο για τον κάθε πελάτη ενώ προσφέρει τη δυνατότητα δειγματισμού στο χώρο σας, με φορητά δείγματα και εκτύπωση της προσφοράς εκείνη τη στιγμή.

Ταυτόχρονα οργανώνει σεμινάρια για τον τομέα των συστημάτων ασφάλειας, με τη συμμετοχή διαφόρων αντιπροσώπων, brands και άλλων ειδικών του κλάδου.


Προϊόντα και συστήματα ασφαλείας

 • Θωρακισμένες πόρτες δικών της προδιαγραφών.
 • Συστήματα κλειδώματος όπως κλειδαριές, κυλίνδρους, defenders, ηλεκτρικά κυπρί από επώνυμα brands Ελλάδας και εξωτερικού (Ιταλλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία).
 • Ανάπτυξη και παραγωγή για ηλεκτρονικά συστήματα κλειδώματος, αυτοματισμούς, συναγερμούς και ειδικά προσαρμοσμένα στον πελάτη συστήματα (προς αποφυγή της αντιγραφής από επίδοξους διαρρήκτες).
 • Εξαρτήματα για πόρτες όπως πόμολα, λαβές, ματάκια, στοπ κ.ά.
 • Βοηθητικά προϊόντα για την ασφάλεια όπως κάγκελα σταθερά, κάγκελα πτυσσόμενα, τζάμια (υαλοπίνακες) κ.ά.

Η Rim & Core είναι επίσημος αντιπρόσωπος της Sabadoor (www.sabadoor.gr) στην Αττική και διαθέτει όλα τα προϊόντα της ομώνυμης εταιρείας.


Σε ποιους απευθύνεται

Στόχος της Rim & Core είναι η πλήρης αναβάθμιση της ασφάλειας του χώρου σας.

Οποιοσδήποτε ιδιώτης ή επαγγελματίας έχει αυτή την ανάγκη, είναι το κοινό της. Πιο συγκεκριμένα η Rim & Core απευθύνεται σε:

 • Καταναλωτές που επιθυμούν να διασφαλίσουν τον προσωπικό τους χώρο.
 • Επαγγελματίες που θέλουν να αναβαθμίσουν το σύστημα ασφαλείας στην επιχείρησή τους.
 • Επαγγελματίες που ζητούν να συμπεριλάβουν στις πόρτες ασφαλείας τα καινοτόμα συστήματα που σχεδιάζει και παράγει η Rim & Core (π.χ. αισθητήρας συναγερμού).
 • Επαγγελματίες του κλάδου στο εξωτερικό, που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν τα προϊόντα της.
 • Καταστήματα franchise που συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία της Rim & Core και θέλουν να ενταχθούν στην έμπειρη και συνεχώς αναπτυσσόμενη ομάδα της.


Η φιλοσοφία της Rim & Core

“Θέλουμε να βλέπουμε ικανοποιημένους πελάτες και δε μας ενδιαφέρει η πρόσκαιρη πώληση. Σεβόμαστε τον πελάτη και τις ανάγκες του, λειτουργούμε με ήθος σε δύσκολους καιρούς, διατηρούμε την εξωστρέφεια ως επιχείρηση και δε χάνουμε το μεράκι για το αντικείμενό μας.”

Κάθε ενέργεια και προϊόν της το διέπει η καινοτομία. Η τελευταία αποτελεί τη λέξη κλειδί για τον κλάδο που δραστηριοποιείται η Rim & Core. Βασική προτεραιότητά της είναι η εμπειρία του τελικού καταναλωτή.

“Σε αντίθεση με την ευρεία πρακτική της αγοράς, επιλέγουμε τη σωστή ενημέρωση του καταναλωτή. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον ενδιαφερόμενο να μάθει, να καταλάβει πλήρως τα χαρακτηριστικά των προϊόντων και στο τέλος να αποφασίσει το καλύτερο για εκείνον. Πολλές φορές προτείνουμε σε ενδιαφερόμενο να μην αγοράσει ένα προϊόν, γιατί κατανοούμε ότι δε θα καλύψει τις ανάγκες του και θα είναι δυσαρεστημένος.”

Αρχή της Rim & Core είναι η συνεχής καινοτομία και η διάκρισή της από τα συστήματα ασφαλείας της αγοράς έτσι ώστε να δημιουργεί άγνωστα για τον μέσο διαρρήκτη, συστήματα.

“Ασφάλεια χωρίς καινοτομία δεν αποτελεί για εμάς, ασφάλεια.

Η φιλοσοφία της είναι να προσφέρει τον διαφορετικό και παράλληλα πρακτικό τρόπο ώστε να νιώθετε ασφαλείς. Έναν τρόπο εύκολο στη χρήση και δύσκολο στην παραβίαση.


Παραδείγματα καινοτομίας

Μερικά χαρακτηριστικά ποιοτικά παραδείγματα της μέχρι τώρα καινοτομίας της Rim & Core αποτελούν:

 • Το μπλοκ περιορισμένου ανοίγματος 2 λειτουργιών, το οποίο επιτρέπει το ολικό κλείδωμα από μέσα.
 • Το σύστημα τηλεχειρισμού, για περιπτώσεις αναπηρίας, υπερήλικων ατόμων, γραφείων ή εταιρειών, χώρων διαβαθμισμένης πρόσβασης κτλ. Επιτρέπει να ανοίξουμε την πόρτα (σύστημα θυροτηλεφώνου) από μακριά με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου. Έχει πιστοποίηση CE και περιλαμβάνει σύστημα κυλιόμενου κωδικού Keylok (σύστημα κωδικοποίησης το οποίο χρησιμοποιείται παγκοσμίως και είναι πρακτικά αδιάρρηκτο).
 • Ο εσωτερικός αισθητήρας συναγερμού, ο οποίος ενεργοποιεί το σύστημα συναγερμού με την προσπάθεια ξεκλειδώματος, πριν δηλαδή ανοίξει η πόρτα.
 • Η στήριξη διπλής ανάρτησης, ένα σύστημα πακτώματος της πόρτας το οποίο έχει πολύ μεγάλη αντοχή σε κραδασμούς και παρέχει μεγάλη ασφάλεια σε περίπτωση χρήσης τροχού κοπής από τον διαρρήκτη.


Εμπειρία στον κλάδο από το 1983

Η Rim & Core προέκυψε από τη δραστηριότητα της Vioprofil, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του χονδρεμπορίου αλουμινίου και σιδήρου από το 1983 με ιδρυτή τον Γεώργιο Κοντούδη.

Το 2009 ο Ερμής Κοντούδης, γιος του ιδρυτή, αναβαθμίζει το αντικείμενο της Εταιρείας με θωρακισμένες πόρτες και σημαντικές νέες συνεργασίες (π.χ. Sabadoor, Mottura, ISEO, Fiam, Thirard κ.α.)

Το 2013 η Rim & Core παράγει την πρώτη θωρακισμένη πόρτα δικών της προδιαγραφών και υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών, με αποτέλεσμα το 2015 να εγκαινιάσει μία νέα έκθεση αποκλειστικά με θωρακισμένες πόρτες.

Η Rim & Core δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη νέων καινοτόμων συστημάτων ασφαλείας και έχει ιδιαίτερα εξωστρεφή χαρακτήρα στοχεύοντας σ’ ένα ευρύτερο δίκτυο πωλήσεων σ’ Ελλάδα και εξωτερικό.